Προβολές

 

Οι προβολές έχουν ως στόχο να προάγουν ένα γόνιμό διάλογο πάνω σε Γεωπονικά ζητήματα τα οποία έχουν ευρεία κοινωνική απήχηση και ξεφεύγουν απο τα στενα επιστημονικά όρια καθώς και την εγκύρη ενημέρωση των φοιτητών αλλα και των υπόλοιπων ενδιαφερόμενων. Μέσω των προβολών δίνεται η δυνατότητα να συζητηθούν θέματα τα οποία δεν μπορούν να ανοιχθούν στα στενά πλαίσια των μαθημάτων και έτσι οι συμμετέχοντες να ξεκινήσουν να δομούν μια σφαιρικότερη άποψη για θέματα που αφορούν το αντικείμενο σπουδών τους.
Οι εκπομπές που θα προβληθούν χωρίζονται στις 4 παρακάτω θεματικές ενότητες. Σε κάθε θεματική ενότητα θα τοποθετούνται 4 καθηγητές σχετικοί με τα θέματα που θα πραγματεύεται η εκπομπή. Στην συνέχεια θα ακολουθεί συζήτηση με ερωτήσεις ή και τοποθετήσεις των υπόλοιπων συμμετέχοντων. Οι εκπομπές που έχουμε επιλέξει φροντίσαμε να έχουν κυρίως ενημερωτικό χαρακτήρα και η άποψη των συντελεστών να βρίσκεται σε δεύτερη μοίρα καθώς προσπαθούμε να παράγουμε έναν, όσο είναι δυνατό, αντικειμενικό και ενημερωτικό διάλογο έτσι ωστε ο καθένας να μπορέσει να δημιουργήσει μια προσωπική άποψη στους συγκεκριμένους τομείς.

Οι προβολές θα πραγματοποιηθούν στο Συνεδριακό Κέντρο του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Πρόγραμμα Προβολών (pdf) Αφίσα Προβολών (pdf)

Διατροφή - Τρόφιμα                                                προβολή 23/5/2013

 

Εκπομπή: "Τρώμε ψέματα"
Συντελεστές: Κώστας Βαξεβάνης/ Το Κουτί της Πανδώρας

Θεματολογία: Τι φτάνει τελικά στο πιάτο μας; Τι είναι τα γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα και τι επίδραση έχουν πάνω μας; Τι είναι τα πρόσθετα τροφίμων και τι τα συντηριτικά; Πως το κρέας διατηρεί το χρώμα του για να μας φαίνεται ελκυστικό και πως διατηρείται μαλακό; Μύθοι και αλήθειες γύρω απο τα τρόφιμα και την βομηχανία τροφίμων.

Ομιλητές:

Γενετικά Τροποποιημένοι Οργανισμοί       προβολή στις 24/5/2013

 

Εκπομπή: "Απο τα μεταλλαγμένα στα βιολογικά"
Συντελεστές: Στέλιος Κούλογλου/ Ρεπορτάζ Χωρίς Σύνορα

Θεματολογία: Τι είναι τελικά οι γενετικά τροποποιημένοι οργανισμοί; Είναι προς όφελος της ανθρωπότητας ή είναι ένα τεράστιο επιστημονικό σφάλμα; Ποιά είναι η επίδραση τους στον άνθρωπο; Επηρεάζουν την γενετική δεξαμενή του πλανήτη μας; Ποιά τα θετικά τους και ποιά τα αρνητικά τους; Είναι έτοιμα τα προϊόντα να εκμεταλευτούν σε εμπορική κλίμακα η πρέπει να μείνουν σε εργαστηριακό επίπεδο; Ποιά τα ηθικά ζητήματα ως προς την χρήση και την δημιουργία τους;

Ομιλητές: 

Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας - Περιβάλλον προβολή 30/5/2013

 

Εκπομπή: " Πεθαίνοντας στην Πτολεμαϊδα"

Συντλεστές: Στέλιος Κούλογλου/ Ρεπορτάζ Χωρίς Σύνορα

Θεματολογία: Τι είναι το φαινόμενο του θερμοκηπίου; Απο τι προκαλείται; Τι συνέπειες έχει στην ζωή μας και στον πλανήτη μας; Είναι πραγματικά το μέλλον στην ενέργεια οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας; Τι επιπτώσεις έχουν στο περιβάλλον; Μπορούμε να καλύψουμε τις ενεργειακές απαιτήσεις του πλανήτη μας απο τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας;

Ομιλητές:

Αγροτική παραγωγή και ανάπτυξη            προβολή στις 31/5/2013

Εκπομπή: "Αγροτης μόνος ψάχνει..."
Συντελεστές: Κώστας Βαξεβάνης/ "Το κουτί της Πανδώρας"

Θεματολογία:​ Ποιός είναι τελικά ο ρόλος του εμπορίου στην αγροτική παραγωγή; Η κοινή αγροτική πολιτική και οι επιδοτήσεις τελικά βοήθησαν η κατέστρεψαν την γεωργία στην Ελλάδα; Τι μπορέι να παράγει η Ελλάδα, τι εισάγει και σε τι ποσοστό μπορεί να είναι αυτάρκης σε τρόφιμα; Νέες καλλιέργειες και νέοι συνεταιρισμοί που παλεύουν να κρατήσουν την αγροτική οικονομία ακόμα ζωντανή. Μήπως τελικά η αγροτική παραγωγή ειναι η μοναδική διέξοδος απο την κρίση;

Ομιλητές:  

Ιερα οδός, 75, Αθήνα

Ιερα οδός, 75, Αθήνα

Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών Ιερά Οδός 75, Αθήνα

Οι προβολές θα πραγματοποιηθούν στο Συνεδριακό κέντρο του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών τις ημερομηνίες που αναφέρονται παραπάνω.

Πρόσβαση:


Συνιστώνται τα λεωφορεία Α16 και 856 καθώς κάνουν στάση πιο κοντα στον χώρο εκδηλώσεων. Τα λεωφορεία Α15, Β15, Β16 και Γ16 κάνουν στάση στην λεωφόρο Αθηνών. 


Για οποιαδήποτε απορία επικοινωνίστε μαζί μας στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση theredefinitionproject@gmail.com